петак, 12 јул 2019 13:15

OpenAire - Списак радова пројеката МПНТ на једном месту

Да ли сте знали да су пројекти Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије интегрисани у платформу Европске комисије OpenAire?

OpenAire је платформа коју је развила Европска комисија у циљу отварања приступа резултатима истраживања финансираних из јавних фондова у Европи.

Србија јесте у Европи тако да су и поројекти нашег министарства укључени у ову платформу. Платформа купи податке репозиторијума који своје податке чувају на интероперабилан начин. Наш РАДаР је такав.

То значи да уколико сте у РАДаР архивирали рад који је везан за ваш пројекат, уписали назив пројекта на машински читљив начин, тај рад ће овде бити приказан и линкован.

Ако желите да видите списак радова тренутно везаних за ваш пројекат, укуцајте број пројекта у поље за претраживање и добићете податке. Ове податке можете да интегришете у страницу вашег пројекта и она ће се аутоматски учитавати сваки пут када се страница пројекта посети. Овако то изгледа на страници пројекта ОИ173003.

Сада се сви истраживачи ИБИСС-а могу регистровати на РАДаР и сами уносити своје радове. Администрацију сваког уноса проверава библиотекар ИБИСС-а и коначно објављује сваки рад у РАДаР-у. Упутство за регистрацију и предају рада доступан је на овом линку: https://bit.ly/2xJpHvU

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent