петак, 27 септембар 2019 08:13

Вечерас 10. Ноћ истраживача

Вечерас, 27. 9. у 16.00 у Француском институту свечано се отвара Ноћ истраживача. Ове године Европска ноћ истраживача се у Србији организује десети пут, а ИБИСС је скоро од почетка био један од организатора.

У оквиру пројекта ReFocuS 2.0 тим ИБИСС-а организује Европску ноћ истраживача у Београду, Инђији и Панчеву. Припремљен је прегршт занимљивог и узбудљивог научног садржаја првенствено за децу школског узраста, али и за оне искусније.

logoУ Француском институту после отварања посетиоци ће имати прилику да сазнају занимљиве информације о роботици и савременим технологијама, како да живимо у контакту са природом и која су то креативна решења за очување Планете и ублажавање последица климатских промена.

Као и претходних неколико година, центар дешавање ће бити и BIG FASHION тржни центар на Карабурми. На овој локацији, у оквиру 13 поставки, посетиоци ће моћи да сазнају по ком принципу функционише ласерска харфа, на који начин настају оптичке илузије 3D Street Art-а, корисне информације о ветру, поплавама, пчелама и још много тога.

У Панчеву тржни центар BIG ПАНЧЕВО ће бити домаћин овогодишње Европске ноћи истраживача, где ће учесници, између осталог, објаснити како функционише токамак, посетиоци ће завирити у тајне свемира, а сазнаће и како се борити против изумирања врста.

У Инђији у оквиру овогодишње Ноћи истраживача сарадници ИБИСС-а ће испричати приче о крвним групама, здравој храни и јесењим бојама.

Комплетан садржај Европске ноћи истраживача 2019. доступан је на https://nocistrazivaca.rs.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent