На Институту за биолошка истраживања “Синиша Станковић”, 8. априла 2024. године, потписан је тројни уговор између ИБИСС-а, Шангајског Института Materia Medica (SIMM) и Вуханског института за индустријске иновације и развој (WHIIID). Уговор су потписали дирекор ИБИСС-а, др Мирјана Михаиловић, заменик директора SIMM-а, проф. Је Јанг и директор WHIIID-а, Ли Силинг.

Одржано је свечано отварање изложбе "Водоземци смедеревског краја" аутора др Александра Урошевића, вишег научног сарадника Института за биолошка истраживања Синиша Станковић, и др Гордане Пауновић, музејски саветник Музеја у Смедереву, 12. априла 2024. године.

Научни скуп посвећен проф. др Нади Пејновић, имунологу и некадашњој председници Друштва имунолога Србије, је одржан на ИБИСС-у 03. априла 2024. године. Предавања су одржале њене колеге са којима је током своје богате научне каријере сарађивала на ВМА, Медицинском факултету у Крагујевцу и ИБИСС-у.

Поводом 100 година рођења проф. Мирослава Симића, једног од оснивача имунолошких истраживања у нашој земљи, на Институту је одржан скуп на коме је представљен развој имунологије на ИБИСС-у, Медицинском факултету, као и у оквиру Друштва имунолога Србије.

Светски форум циркуларне економије 2024– Акцелераторска сесија: Решења циркуларне биоекономије заснована на инсектима, одржаће се 18. априла 2024. године, у 14:00-15:30 часова. Место одржавања форума:хибридни догађај– Мисија Републике Србије при Европској Унији, Boulevard du Regent 53, Брисел и онлине путем ZOOM платформе.

Институт за биолошка истраживања “Синиша Станковић” - Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду, ул. Булевар деспота Стефана бр. 142, обавештава научну и стручну јавност да је Научно веће Института на III редовној седници одржаној дана 7.03.2024. године, покренуло поступак за р е и з б о р др Гордане Товиловић Ковачевић, вишег истраживача у Одељењу за биохемију ИБИСС, у научно звање виши научни сарадник.

Извештај о кандидату и други изборни материјал биће доступни на увид јавности радним даном од 9 до 14 часова у библиотеци Института, у року од 30 дана од дана овог обавештења.

Институт за биолошка истраживања “Синиша Станковић” - Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду, ул. Булевар деспота Стефана бр. 142, обавештава научну и стручну јавност да је Научно веће Института на III редовној седници одржаној дана 7.03.2024. године, покренуло поступак за и з б о р др Ивана Пилиповића, вишег истраживача у Одељењу за имунологију ИБИСС, у научно звање научни саветник.

Извештај о кандидату и други изборни материјал биће доступни на увид јавности радним даном од 9 до 14 часова у библиотеци Института, у року од 30 дана од дана овог обавештења.

Страна 1 од 96

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent