уторак, 16 март 2021 12:55

Мајчинство у науци - Како деца мењају нашу академску каријеру

Глобална академија младих, Радна група за жене у науци је објавила књигу под насловом "Motherhood in Science – How children change our academic careers" (Majčinstvo u nauci - Kako deca menjaju našu akademsku karijeru). (Мајчинство у науци - Како деца мењају нашу академску каријеру). Ова публикација осветљава изазове мајчинства у научној сфери и академској заједници, почев од радног окружења са предрасудама, културних и традиционалних очекивања, до неразвијених или непостојећих система подршке и осећаја личне кривице код родитеља који раде.

Осамнаест фасцинантно личних прича о мајчинству у овој књизи потичу од мајки које живе у различитим деловима света, стручњаци су у различитим дисциплинама, имају различита искуства и надања, али такође су то и приче мајки које се суочавају са сличним изазовима, друштвеним притисцима, свакодневним рутинама, културолошким очекивањима и успехом који остварују као мајке и научнице.

Наша колегиница др Милца Пешић, бивши лидер Радне групе за жене у науци, допринела је овој књизи својим искуством мајке петоро деце.

Више о овој публикацији можете прочитати на следећем линку: https://globalyoungacademy.net/gya-wis-launch-personal-stories-about-motherhood-in-science/

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent