понедељак, 06 јун 2022 12:05

12th DrosEU Workshop Belgrade

Радни састанак European Drosophila Population Genomics Consortium (DrosEU) одржаће се 13. и 14. јуна у Институту за биолошка истраживања "Синиша Станковић". Састанак ће бити у хибридном формату са учешћем ограниченим само на регистроване чланове конзорцијума.

Са циљем развијања интеграције и размене популационо геномске информације и података основан је DrosEU као колаборативни конзорцијум истраживача и лабораторија у пољу еволуционе генетике и геномике Drosophila. Пројекат је финансиран од стране Special Topics Network (STN) гранта European Society for Evolutionary Biology (ESEB) и у мају 2017. године га је сачињавало 40 лабораторија из 19 европских земаља као и из САД, Марока и Израела. Од 2016 године сарадници Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић" - Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду и Биолошког факултета, Универзитета у Београду (https://drosbeg.bio.bg.ac.rs) прикључили су се конзорцијуму и до сада допринели публиковању два рада конзорцијума у часописима високог ранга. Састанци DrosEU конзорцијума се одржавају два пута годишње са циљем размене резултата истраживања, разматрања будућег рада и сарадње на пољу адаптационе геномике Drosophila.

Програм радног састанка

Уколико неко жели да чује неко од кратких предавања (означено зелено у приложеној агенди) линк може добити на захтев од Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent