Панбалканска алијанса за природне производе и откриће нових лекова - PANDA

(Pan-Balkan Alliance of Natural Products and Drug Discovery Associations)

Инспирисани иницијативом „Један појас, један пут”, током Другог Балканско-Кинеског мини-симпозијума о природним производима и открићу нових лекова, одржаног 11-13 априла 2019. године у Београду, Србија. Институт за билошка истраживања „Синиша Станковић“—Институт од националног значаја за Републику Србију (ИБИСС), Универзитета у Београду и Шангајски инситут Materia Medica (SIMM), Кинеска академија наука покренули су оснивање Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова (PANDA).

За промовисање узајамног развоја и бенефиција, формално је основана PANDA на међународном симпозијуму науке и технологије „Belt and Road International Symposium of Science and Technology Innovation“, 26. септембра 2019. године у Шангају, Кина. Данас алијанса има 14 представника, из Народне Републике Кине и из различитих европских земаља. Отворена су два PANDA секретаријата, у Шангају 2019. године и у Београду 2020.

Представљамо невладин, непрофитни, отворени, међународни научни савез, са циљем да промовишемо:

  • Многобројне академске размене између чланова алијансе;
  • Узајамни развој природних производа и добијање нових лекова заснованих на природним ресурсима ових земаља и безбедност хране;
  • Програме за развијање талентованих сарадника између различитих организација у алијанси;
  • Способност иновација у науци и технологији кроз заједничке пријаве за финансирање истраживања.

Технички секретар: Нађа Хаџимуртовић, , email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
PANDA секретаријат Шангај email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent