utorak, 24 januar 2023 09:22

SepsAnima radionica

SepsAnima radionica biće održana 07. 2. 2023. u maloj sali Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" sa početkom u 15 časova.

Radionica je deo projekta "Novel sepsis animal models", program saradnje sa dijasporom, koji finansira Fond za nauku Republike Srbije.

Projekat povezuje naučnike sa Odeljenja za Imunologiju našeg instituta, dr Đorđa Miljkovića i dr Suzanu Stanisavljević, sa prof. dr Vladimirom Badovincem i njegovim timom (Odeljenje za patologiju, Univerzitet u Ajovi, SAD).

Uvodno predavanje, o samom projektu "Sepsis and autoimmunity, introduction to SepsAnima" će ispričati dr Đorđe Miljković, sa početkom u 15h. Nakon toga će dr Suzana Stanisavljević pričati o modelu izazivanja sepse kod životinja, "CLP model of sepsis". prof. dr Vladimir Badovinac će održati predavanje pod nazivom "Sepsis-induced alterations in T cell immunity", a zatim će doktorand sa Univerziteta u Ajovi, Roger Berton pričati o svom istraživanju vezanom za sepsu "Sepsis Leads to Lasting Changes in Naïve CD8 T Cell Phenotype and Function". Prof. dr Thomas Griffith, Medicinska škole, Univerziteta u Minesoti, završiće radionicu svojom prezentacijom na temu "'Dirty' mice: A new addition to the sepsis toolbox".

Broj mesta je ograničen i prijava je obavezna na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Program radionice može se preuzeti ovde.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent