sreda, 01 mart 2023 11:36

Projekat “Biorazgradnja plastike – formiranje inkubator centra (Faza I)”

Dana 20. februara 2023, u prostorijama Programa Ujedinjenih Nacija za Razvoj (UNDP) dodeljenja su priznanja i novčane nagrade autorima novih poslovnih rešenja za ubrzanje zelene tranzicije srpske privrede. Jedno od nagrađenih rešenja je i projekat poz nazivom "Biorazgradnja plastike – formiranje inkubator centra (Faza I)" u kom učestvuju saradnici IBISS-a.

Ovaj događaj je održan je u okviru projekta "EU za Zelenu agendu u Srbiji" koji, uz finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa ambasadom Švedske, Evropskom investicionom bankom (EIB) i Vladom Švajcarske.

Jedno od nagrađenih rešenja je i projekat poz nazivom "Biorazgradnja plastike – formiranje inkubator centra (Faza I)", koji je nastao kao rezultat saradnje kompanije Belinda animals d.o.o. (Nosilac Projekta) i Odeljenja za fiziologiju i biohemiju insekata Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, Instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

U projektu učestvuju koleginice: dr Dajana Todorović, dr Larisa Ilijin i dr Vesna Perić Mataruga.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent