Dnevni list "Politika" je objavila članak o novoformiranoj srpsko-kineskoj laboratoriji "Jedan pojas, jedan put". Ceo članak možete pročitati na dolenavedenom linku.

Na Svetski dan pčela, 20. maja, Radio-televizija Srbije je na kanalu RTS Nauka počela da emituje serijal "Skriveni svet pčela".

utorak, 25 maj 2021 08:20

O slepim miševima na BBC na srpskom

Branka Pejić iz Odeljenja za genetička istraživanja IBISS je za BBC News na srpskom jeziku govorila o slepim miševima, najčešćim zabludama o njima i predstavila je slepu mišicu Savku.

ponedeljak, 22 mart 2021 10:45

Stav Društva imunologa Srbije

Društva imunologa Srbije je na svojoj internet stranici objavilo zvaničan stav o svrsishodnosti određivanja antitela nakon vakcinacije protiv COVID-19.

Ceo stav možete pročitati na sledećej adresi: https://www.isos.rs/

sreda, 10 mart 2021 10:41

Intervju sa dr Nadom Pejnović

Portal E-klinika je razgovarao sa dr Nadom Pejnović, naučnim savetnikom Odeljenja za imunologiju Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković“, u kojem je govorila o citokinskoj oluji i COVID-19.

Okrugli sto Društva imunologa Srbije sa temom Bezbednost i efikasnost vakcina protiv COVID-19 održan je u četvrtak, 21. 1. 2021. godine na Zoom-platformi. Sastanak je vodio prof. Miloš Marković, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu. Diskutovalo se o relevantnim aspektima bezbednosti i efikasnosti trenutno raspoloživih vakcina protiv COVID-19.

Video zapis okruglog stola dostupan je na sledećem linku: https://youtu.be/58UQ-9KjmS8

Multiple Sclerosis News Today objavio je članak o rezultatima zajedničkog istraživanja tima naših istraživača sa Odeljenja za imunologiju, Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" i kolega sa Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo koji je objavljen u naučnom časopisu Scientific Reports.

BBC na srpskom jeziku je objavio tekst pod nazivom Naučnici koji gledaju u pasulj - boreći se protiv šetotičina.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent