уторак, 19 март 2024 17:46

ИБИСС је добио пројекат из програма Доказ концепта који финансира Фонд за науку РС

У оквиру позива Доказ концепта, Фонд за науку РС ће финансирати један пројекат на коме је Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић" носилац пројекта. Руководилац пројекта DefensivACME је др Александра Попов Александров.

Програм Доказ концепта се финансира средствима Светске банке кроз пројекат „SAIGE” (Пројекат акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији), партнерски пројекат Републике Србије, Европске уније и Светске банке посвећен јачању научних истраживања и иновативног предузетништва у Србији.

Пројекат DefensivACME је први на листи одобрених пројаката са највише остварених бодова. Остали учесници са ИБИСС-а су колеге са Одељења за екологију, др Јелена Кулаш и Душанка Поповић, и Одељења за физиологију биљака, др Сузана Живковић, др Маријана Скорић и др Милица Милутиновић. На пројекту учествује и колегиница Милица Живковић са Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство (ИМГГИ).

Такође, колегинице др Јелица Лазаревић и др Дарка Шешлија Јовановић са Одељења за физиологију и биохемију инсеката и Одељења за еволуциону биологију, су учеснице на пројекту чији је носилац Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду.

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent