петак, 15 децембар 2023 13:55

ИБИСС у посети Вухану

Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић", Шангајски Институт Materia Medica (SIMM) и Вухански институт за индустријске иновације и развој (WHIIID) били су спонзори на Трећој сесији Donghu научног симпозијума – Међународни семинар о природним произодима и открићу нових лекова, које је одржан 3. децембра 2023. године у Вухану, Кина.

Учесници су током симпозијума дискутовали о откривању биоактивности код хроничних болести и вирусних инфективних болести у настајању, са нагласком на природне производе, традиционалну медицину и откриће нових лекова. Акценат је стављен и на бољу и бржу размену у истраживању и развоју природних производа и нових лекова између истраживачких институција и Универзитета Кине и ширег Балканског региона.

Са ИБИССа уводну реч дала је др Марина Соковић, предавање је имала др Ана Ћирић (Потенцијални природни антимикробни производи добијени из слатководног сунђера Епхyдатиа флувиатилис), док је у панелу дискусије учествовала др Јасмина Гламочлија.

Током посете Вухану, колеге са Одељења за физиологију биљака, заједно са чланицама ПАНДА-е, посетили су Вуханску Optics Valley, United Imaging, Вухански национални универзитет и компанију Nano Body Life Science and Technology Co., Ltd (NBLST).

Програм симпозијума

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent