На Институту за биолошка истраживања “Синиша Станковић”, 8. априла 2024. године, потписан је тројни уговор између ИБИСС-а, Шангајског Института Materia Medica (SIMM) и Вуханског института за индустријске иновације и развој (WHIIID). Уговор су потписали дирекор ИБИСС-а, др Мирјана Михаиловић, заменик директора SIMM-а, проф. Је Јанг и директор WHIIID-а, Ли Силинг.

Одржано је свечано отварање изложбе "Водоземци смедеревског краја" аутора др Александра Урошевића, вишег научног сарадника Института за биолошка истраживања Синиша Станковић, и др Гордане Пауновић, музејски саветник Музеја у Смедереву, 12. априла 2024. године.

Научни скуп посвећен проф. др Нади Пејновић, имунологу и некадашњој председници Друштва имунолога Србије, је одржан на ИБИСС-у 03. априла 2024. године. Предавања су одржале њене колеге са којима је током своје богате научне каријере сарађивала на ВМА, Медицинском факултету у Крагујевцу и ИБИСС-у.

Поводом 100 година рођења проф. Мирослава Симића, једног од оснивача имунолошких истраживања у нашој земљи, на Институту је одржан скуп на коме је представљен развој имунологије на ИБИСС-у, Медицинском факултету, као и у оквиру Друштва имунолога Србије.

Светски форум циркуларне економије 2024– Акцелераторска сесија: Решења циркуларне биоекономије заснована на инсектима, одржаће се 18. априла 2024. године, у 14:00-15:30 часова. Место одржавања форума:хибридни догађај– Мисија Републике Србије при Европској Унији, Boulevard du Regent 53, Брисел и онлине путем ZOOM платформе.

понедељак, 25 март 2024 17:34

Награда Фонда за науку РС

Фонд за науку Републике Србије је 20. марта обележио 5 година од оснивања и том приликом, по први пут, Фонд је доделио 10 награда истраживачима за изузетан допринос науци кроз пројекте Фонда. Једна од добитница овог признања је и наша колегиница са Одељења за физиологију др Александра Јанковић, руководилац пројекта ПРОМИС „WARMED“, за допринос у Отвореној науци.

У оквиру позива Доказ концепта, Фонд за науку РС ће финансирати један пројекат на коме је Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић" носилац пројекта. Руководилац пројекта DefensivACME је др Александра Попов Александров.

Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић" је добио пројекат у оквиру позива HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01, руководилац пројекта ReFocuS FLOW је др Јасмина Несторовић Живковић са Одељења за физиологију биљака.

На конкурсу Задужбине “Веселин Лучић” за најбоље научно/стручно остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду за 2022. годину изабран је рад Мандић М. и сар. "MAP kinase-dependent autophagy controls phorbol myristate acetate-induced macrophage differentiation of HL-60 leukemia cells" објављен у часопису Life Sciences 297:120481.

четвртак, 08 фебруар 2024 17:55

Посета представника Фонда за науку

У четвртак, 8. фебруара делегација Фонда за науку Републике Србије, предвођена директорком др Милицом Ђурић-Јовичић, посетила је Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић".

Страна 1 од 24

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11108 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent