Друштво за физиологију биљака Србије (ДФБС), Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић"-Институт од националног значаја за Републику Србију и Биолошки факултет Универзитета у Београду организују међународну конференцију "4th International Conference on Plant Biology (23rd SPPS Meeting)" у Београду од 06. до 08. октобра 2022. године у хотелу 88 Rooms.

Foreign Agricultural Service министарства пољопривреде Сједињених Америчких Држава (FAS USDA) организовао је 14. јуна 2022. виртуелну конференцију са учесницима из САД, Италије, Грчке, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Гане и Нигерије на тему иновативне биотехнологије. На скупу су са излагањима учествовали и истраживачи ИБИСС-а др Алексеј Тарасјев и др Урош Савковић.

У четвртак, 16. јуна 2022. године Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“—Институт од националног значаја за Републику Србију (ИБИСС), Универзитета у Београду имао је част да прими представнике амбасаде Народне Републике Кине, првог секретара Shi Yi и трећег секретара Li Rui. Том приликом вођени су разговори о наставку сарадње у оквиру Панбалканске алијансе за природне производе и откриће нових лекова – PANDA и Заједничке лабораторије „Један појас, један пут“.

понедељак, 06 јун 2022 12:05

12th DrosEU Workshop Belgrade

Радни састанак European Drosophila Population Genomics Consortium (DrosEU) одржаће се 13. и 14. јуна у Институту за биолошка истраживања "Синиша Станковић". Састанак ће бити у хибридном формату са учешћем ограниченим само на регистроване чланове конзорцијума.

понедељак, 30 мај 2022 10:32

75 година ИБИСС-а

У уторак, 31. маја 2022. године навршава се 75 година од оснивања Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић" - Институт од националног значаја за Републику Србију, Универзитет у Београду.

Тим поводом биће организована прослава у Институту. Први део прославе је научни део који чине серија предавања која ће бити одржана у библиотеци, након чега следи свечани део уз обраћање директора и доделу признања.

Програм свечаности

Сарадници Одељења за неуробиологију ИБИСС-а учествоваће у стратешком пројекту САНУ-а "Биомедицински потенцијал новоизолованих дитерпена латекса млечика (Euphorbia L.) са станишта у Србији" - MilkIng који ће се реализовати у наредне три године. Пројектом руководи академик проф. др Слободан Милосављевић, а у пројекту учествују сарадници Лабораторије за неуро-онкологију др Милица Пешић, др Ана Подолски-Ренић, др Јелена Динић, Ана Костић и Ема Лупшић.

петак, 20 мај 2022 13:25

Notable article

Međunarodni časopis Insects je povodom Svetskog dana pčela odabrao deset zapaženih radova posvećenih pčelama. Među njima se našao i rad projekta SERBHIWE prvog autora naše dr Marije Tanasković.

среда, 11 мај 2022 10:50

Дан фасцинације биљкама

Међународна манифестација "Дан фасцинације биљкама" одржаће се по шести пут широм света под окриљем Европске организације за биљне науке EPSO. Сарадници нашег Института су припремили креативан и едукативан програм који имате прилику да видите у среду 18.05. у Ботаничкој башти "Јевремовац".

среда, 11 мај 2022 09:57

Светски дан пчела

Поводом обележавања Светског дана пчела 20. маја, пројекат SERBHIWE организује серију догађаја који ће се одржати 20, 23. и 24. маја. у Библиотеци града Београда.

Курс Биохемијског друштва Србије "Биохемија у служби здравља - изучавање биохемијских и сродних метода које нуде решења у кризним ситуацијама" се одржава 7-14. маја у Београду и Новом Саду.

Уводна предавања и завршна дискусија курса се одржавају у Библиотеци ИБИСС.

Страна 1 од 14

Адреса

Булевар деспота Стефана 142
11060 Београд
Србија

Контакт

Телефон: +381 11 20 78 300
Факс: +381 11 27 61 433
Е-маил: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent