Društvo za fiziologiju biljaka Srbije (DFBS), Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković"-Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu organizuju međunarodnu konferenciju "4th International Conference on Plant Biology (23rd SPPS Meeting)" u Beogradu od 06. do 08. oktobra 2022. godine u hotelu 88 Rooms.

Foreign Agricultural Service ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (FAS USDA) organizovao je 14. juna 2022. virtuelnu konferenciju sa učesnicima iz SAD, Italije, Grčke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Gane i Nigerije na temu inovativne biotehnologije. Na skupu su sa izlaganjima učestvovali i istraživači IBISS-a dr Aleksej Tarasjev i dr Uroš Savković.

U četvrtak, 16. juna 2022. godine Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ “—Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju (IBISS), Univerziteta u Beogradu imao je čast da primi predstavnike ambasade Narodne Republike Kine, prvog sekretara Shi Yi i trećeg sekretara Li Rui. Tom prilikom vođeni su razgovori o nastavku saradnje u okviru Panbalkanske alijanse za prirodne proizvode i otkriće novih lekova – PANDA i Zajedničke laboratorije „Jedan pojas, jedan put“.

ponedeljak, 06 jun 2022 11:57

12th DrosEU Workshop Belgrade

Radni sastanak European Drosophila Population Genomics Consortium (DrosEU) održaće se 13. i 14. juna u Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković". Sastanak će biti u hibridnom formatu sa učešćem ograničenim samo na registrovane članove konzorcijuma.

ponedeljak, 30 maj 2022 10:28

75 godina IBISS-a

U utorak, 31. maja 2022. godine navršava se 75 godina od osnivanja Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković" - Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerzitet u Beogradu.

Tim povodom biće organizovana proslava u Institutu. Prvi deo proslave je naučni deo koji čine serija predavanja koja će biti održana u biblioteci, nakon čega sledi svečani deo uz obraćanje direktora i dodelu priznanja.

Program svečanosti

Saradnici Odeljenja za neurobiologiju IBISS-a učestvovaće u strateškom projektu SANU-a "Biomedicinski potencijal novoizolovanih diterpena lateksa mlečika (Euphorbia L.) sa staništa u Srbiji" - MilkIng koji će se realizovati u naredne tri godine. Projektom rukovodi akademik prof. dr Slobodan Milosavljević, a u projektu učestvuju saradnici Laboratorije za neuro-onkologiju dr Milica Pešić, dr Ana Podolski-Renić, dr Jelena Dinić, Ana Kostić i Ema Lupšić.

petak, 20 maj 2022 13:25

Notable article

Međunarodni časopis Insects je povodom Svetskog dana pčela odabrao deset zapaženih radova posvećenih pčelama. Među njima se našao i rad projekta SERBHIWE prvog autora naše dr Marije Tanasković.

sreda, 11 maj 2022 10:43

Dan fascinacije biljkama

Međunarodna manifestacija "Dan fascinacije biljkama" održaće se po šesti put širom sveta pod okriljem Evropske organizacije za biljne nauke EPSO. Saradnici našeg Instituta su pripremili kreativan i edukativan program koji imate priliku da vidite u sredu 18.05. u Botaničkoj bašti "Jevremovac".

sreda, 11 maj 2022 09:30

Svetski dan pčela

Povodom obeležavanja Svetskog dana pčela 20. maja, projekat SERBHIWE organizuje seriju događaja koji će se održati 20, 23. i 24. maja. u Biblioteci grada Beograda.

utorak, 10 maj 2022 13:16

Kurs Biohemijskog društva Srbije

Kurs Biohemijskog društva Srbije "Biohemija u službi zdravlja - izučavanje biohemijskih i srodnih metoda koje nude rešenja u kriznim situacijama" se održava 7-14. maja u Beogradu i Novom Sadu.

Uvodna predavanja i završna diskusija kursa se održavaju u Biblioteci IBISS.

Strana 1 od 14

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11060 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent