Dr Slađana Jevremović, naučni savetnik u Odeljenju za fiziologiju biljaka je učestvovala na godišnjoj konferenciji COST akcije CA21157 – European Network for Innovative Woody Plant Cloning (COPYTREE).

Društvo parazitologa Srbije (DPS) je na 30. stručnom sastanku, održanom 26. aprila, 2024. godine, na Departmanu za veterinarsku medicinu Poljoprivrednog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu, dodelilo godišnju nagradu za naučnoistraživački rad za 2023. godinu dr Milanu Miljeviću sa Odeljenja za genetička istraživanja, IBISS i prof. dr Oliveri Bjelić Čabrilo sa Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta, UNS.

Prva u nizu radionica iz programa obuke „Razvoj i validacija tržišnog potencijala i tržišnog modela“ koju vodi Domen Bole, održana je u sredu 24. aprila 2024. godine u biblioteci IBISS-a. Radionica je namenjena timovima koji su prijavili predloge projekata „Dokaz koncepta 2“ koji su finansirani iz sredstava SAIGE projekta.

Godišnji sastanak COST akcije ImmuParkNet održan je od 20-22. april, 2024. godine, u Hotelu Royal Inn u Beogradu. Sastanak su organizovali dr Tamara Saksida i saradnici Odeljenja za imunologiju IBISS.

U petak, 19. aprila, 2024. godine, održan je sastanak sa članovima Međunarodnog savetodavnog odbora Sastanku su prisustvovali dr Teresa Lettieri, prof. Damid Barcelo Cullerds, dr Thomas Mohr i nacionalni kosultant dr Aleksandar Belić.

četvrtak, 18 april 2024 17:30

Proširenje saradnje sa SIMM-om i WHIIID-om

Na Institutu za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, 8. aprila 2024. godine, potpisan je trojni ugovor između IBISS-a, Šangajskog Instituta Materia Medica (SIMM) i Vuhanskog instituta za industrijske inovacije i razvoj (WHIIID). Ugovor su potpisali direkor IBISS-a, dr Mirjana Mihailović, zamenik direktora SIMM-a, prof. Je Jang i direktor WHIIID-a, Li Siling.

Održano je svečano otvaranje izložbe "Vodozemci smederevskog kraja" autora dr Aleksandra Uroševića, višeg naučnog saradnika Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković, i dr Gordane Paunović, muzejski savetnik Muzeja u Smederevu, 12. aprila 2024. godine. 

Naučni skup posvećen prof. dr Nadi Pejnović, imunologu i nekadašnjoj predsednici Društva imunologa Srbije, je održan na IBISS-u 03. aprila 2024. godine. Predavanja su održale njene kolege sa kojima je tokom svoje bogate naučne karijere sarađivala na VMA, Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i IBISS-u.

Povodom 100 godina rođenja prof. Miroslava Simića, jednog od osnivača imunoloških istraživanja u našoj zemlji, na Institutu je održan skup na kome je predstavljen razvoj imunologije na IBISS-u, Medicinskom fakultetu, kao i u okviru Društva imunologa Srbije.

Svetski forum cirkularne ekonomije 2024 – Akceleratorska sesija: Rešenja cirkularne bioekonomije zasnovana na insektima, održaće se 18. aprila 2024. godine, u 14:00-15:30 časova. Mesto održavanja foruma: hibridni događaj– Misija Republike Srbije pri Evropskoj Uniji, Boulevard du Regent 53, Brisel i online putem ZOOM platforme.

Strana 1 od 25

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent