četvrtak, 01 jun 2023 13:09

Obeleženo 76 godina IBISS-a

U sredu, 31. maja 2023. godine obeleženo je 76 godina rada i postojanja Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”. Institut je tradicionalno organizovao proslavu uz naučni i svečani deo programa.
U naučnom delu održana su predavanja istraživača iz naučnoistraživačkih organizacija sa kojima IBISS najbliže sarađuje: Institut za medicinska istraživanja - Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju Univerziteta u Beogradu (dr Vladimir Ćirković), Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu (dr Aleksandra Nikolić), Institut za nuklearne nauke “Vinča” Univerziteta u Beogradu (dr Maja Bubić), Institut za primenu nuklearne energije (dr Zorana Dobrijević), Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu (dr Milorad Dragić), kao i predavanja naših saradnika (dr Danijela Paunović i dr Zorana Miletić).

Tokom svečanog dela zvanicama su se obratili Ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, potpredsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, akademik Zoran Popović, prorektor za finansije Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zorica Vujić i direktor Instituta dr Mirjana Mihailović.
Uz zahvalnicu na lepim rečima značajnih gostiju i kolega, dr Mirjana Mihailović je sumirala aktivnosti Instituta iz prethodne godine kao i smernice za kontinuitet i kvalitetan naučni rada. Kao i prethodnih godina uručene su zahvalnice doktorima nauka koje su ovo zvanje stekli u proteklih godinu dana u Institutu.
Proslava je nastavljena u opuštenoj atmosferi u bašti Instituta.

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent