utorak, 12 decembar 2023 09:52

Četvrta godišnja konferencija i program obuke Panbalkanske alijanse za prirodne proizvode i otkriće novih lekova (PANDA)

Četvrta godišnja konferencija i program obuke Panbalkanske alijanse za prirodne proizvode i otkriće novih lekova (PANDA) i Međunarodni seminar UNESCO regionalne mreže za hemiju prirodnih proizvoda za bezbednost i dobrobit u Aziji i Pacifiku održana je od 29. novembra do 2. decembra 2023. godine u Parkyard hotelu, Šangaj, Kina.

Na konferenciji je prisustvovalo oko 60 naučnika iz Kine, Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Grčke, Portugala, Turske, Kipra, Egipta, Etiopije, Južne Koreje, Mongolije, Laosa, Indonezije, Vijetnama i Indija. Održana su predavanja o biomedicinskim istraživačkim dostignućima različitih zemalja u oblastima teških hroničnih bolesti, novonastalih virusnih infektivnih bolesti, uključujući otkrivanje bioaktivnih jedinjenja dobijenih iz prirodnih proizvoda i tradicionalnih lekova, otkrivanje novih lekova na bazi aktivnih jedinjenja, itd.

Učesnici sa IBISS-a: dr Marina Soković, dr Jasmina Glamočlija, dr Ana Ćirić, Tamara Carević, Mladen Rajaković

Organizatori:

Šangajski Institut Materia Medica (SIMM), Kineska Akademija Nauka (CAS)
Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković" (IBISS), Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerzitet u Beogradu

Program konferencije

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent