četvrtak, 18 april 2024 17:30

Proširenje saradnje sa SIMM-om i WHIIID-om

Na Institutu za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, 8. aprila 2024. godine, potpisan je trojni ugovor između IBISS-a, Šangajskog Instituta Materia Medica (SIMM) i Vuhanskog instituta za industrijske inovacije i razvoj (WHIIID). Ugovor su potpisali direkor IBISS-a, dr Mirjana Mihailović, zamenik direktora SIMM-a, prof. Je Jang i direktor WHIIID-a, Li Siling.

Pred toga, obnovljen je ugovor o saradnji između IBISS-a i SIMM-a, koji će značajno doprineti u daljem radu Zajedničke laboratorije "Jedan pojas - jedan put", koju predvode predstavnici Kine i Srbije, prof. Je Jang (SIMM) i dr Marina Soković (IBISS).
Na kraju, svečano je otvoren Zajednički centar WHIIID-a i IBISS-a pod nazivom „Zajednički istraživačko-inovativni centar WHIIID-IBISS u Beogradu“. Institut već od prošle godine srađuje sa Vuhanskim Institutom, a uspostavljanje ovog centara biće značajan iskorak u budućoj saradnji i projektima.
Na ceremoniji i potpisivanju ugovora, prisustvovali su pomoćnik ministra dr Marina Soković, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija; pomoćnik direktora dr Momir Paunović, IBISS; sekretar iz Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, Li Žuej; direktor za rizik Jao Juen, WHIIID; pomoćnik generalnog direktora Vang Sinfeng, WHIIID; viši rukovodilac projekata Sju Tjenče, WHIIID; kao i cenjene kolege iz sledećih institucija koje su deo WHIIID-a:

WHIIID Institute of Natural Products and New Drug Discovery
Vu Jungdženg - Zamenik direktora sektora za međunarodnu i domaću saradnju, SIMM
WHIIID Institute of Biomedical Materials and Devices - Wuhan Asia Biomaterials Co., Ltd
Prof. Džang Šenmin - Izvršni direktor
WHIIID-Xlement Enterprise Joint Innovation Center for Intelligent Biomedical Perception Chip – Xlement (Wuhan) Life Science and Technology Co.
Juen Judžen - Podpredsednik
WHIIID-Rikomay Enterprise Joint Innovation Center for Retired Lithium Battery Green Resource Utilization
Prof. Cao Juenčeng - Izvršni direktor
WHIIID HuaNeng Wuhan Power Generation Co.,Ltd
Čen Sjaoguang - Izvršni direktor
Žuan Vejli - Direktor
WHIIID Institute of 5G+ network security Enterprise Joint Innovation Center- Eversec Technology Co. Ltd
Jen Tao - Upravnik
Džao Žan - Zamenik upravnika

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent