petak, 15 decembar 2023 13:47

IBISS u poseti Vuhanu

Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković", Šangajski Institut Materia Medica (SIMM) i Vuhanski institut za industrijske inovacije i razvoj (WHIIID) bili su sponzori na Trećoj sesiji Donghu naučnog simpozijuma – Međunarodni seminar o prirodnim proizodima i otkriću novih lekova, koje je održan 3. decembra 2023. godine u Vuhanu, Kina.

Učesnici su tokom simpozijuma diskutovali o otkrivanju bioaktivnosti kod hroničnih bolesti i virusnih infektivnih bolesti u nastajanju, sa naglaskom na prirodne proizvode, tradicionalnu medicinu i otkriće novih lekova. Akcenat je stavljen i na bolju i bržu razmenu u istraživanju i razvoju prirodnih proizvoda i novih lekova između istraživačkih institucija i Univerziteta Kine i šireg Balkanskog regiona.

Sa IBISSa uvodnu reč dala je dr Marina Soković, predavanje je imala dr Ana Ćirić (Potencijalni prirodni antimikrobni proizvodi dobijeni iz slatkovodnog sunđera Ephydatia fluviatilis), dok je u panelu diskusije učestvovala dr Jasmina Glamočlija.

Tokom posete Vuhanu, kolege sa Odeljenja za fiziologiju biljaka, zajedno sa članicama PANDA-e, posetili su Vuhansku Optics Valley, United Imaging, Vuhanski nacionalni univerzitet i kompaniju Nano Body Life Science and Technology Co., Ltd (NBLST).

Program simpozijuma

Adresa

Bulevar despota Stefana 142
11108 Beograd
Srbija

Kontakt

Telefon: +381 11 20 78 300
Fax: +381 11 27 61 433
Email: ibiss@ibiss.bg.ac.rs

futer excellent